Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa

När får jag mina pengar?

 

All ersättning betalas ut genom Swedbank. Du ska därför vända dig till Swedbank för att anmäla konto för utbetalning. Du ansöker genom att skicka in din tidrapport och fylla i en ansökan i Mina Sidor. Du kommer att få ditt beslut på hur mycket ersättning du får först när du har skickat in din tidrapport.

Hör av dig till oss om du har några frågor om hur du fyller i din tidrapport!

 

Anmäl konto för utbetalning

Ersättningen utbetalas via Swedbank men du väljer själv till vilken bank och konto du vill ha din ersättning utbetalad. Klicka här för att komma direkt till Swedbanks kontoanmälan.

Handläggningstid

Vi tittar på det du skickat in så fort som möjligt. Oftast hinner vi titta på det som inkommit inom ett par dagar. Hur lång tid det sedan tar innan vi kan ta beslut, beror på hur komplicerat ditt ärende är och om vi har fått in alla och korrekta uppgifter från dig och från din tidigare arbetsgivare.

Kontrollera alla uppgifter du skickar in till oss. Kontrollera även de intyg som din arbetsgivare fyller i för att se att allt stämmer och att alla uppgifter finns med.

När din arbetsgivare har skrivit ut ditt arbetsgivarintyg via www.arbetsgivarintyg.nu  ska du alltid kontrollera att det är rätt ifyllt innan du skickar in det till oss. Om du hittar något som inte stämmer, kontaktar du din arbetsgivare som ändrar uppgifterna. Ladda sedan upp intyget i Mina Sidor.

 

 

Utbetalningsdagar

Utbetalningen är alltid på torsdagar.

Du fyller i din tidrapport för varje vecka du söker ersättning för. Du kan fylla i din tidrapport fram till och med måndag kväll för att få utbetalning på torsdagen i den veckan.

När vi får in din tidrapport skickar vi betalningen till Swedbank som gör betalningen på torsdagar.

Eftersom det är tidrapporten som är underlag för din utbetalning är det viktigt att du löpande skickar in tidrapporterna från det att du blir arbetssökande.

(Vid helgdagar gäller särskilda utbetalningsdagar. Se separat information om avvikande utbetalningsdagar vid helger.)