Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa

När får jag mina pengar?

 

All ersättning betalas ut genom Swedbank. Du ska därför vända dig till Swedbank för att anmäla konto för utbetalning. Du ansöker genom att skicka in din tidrapport (kassakort). Det är därför viktigt att du skickar in din tidrapport så fort det är möjligt. Du kommer att få ditt beslut på hur mycket ersättning du får först när du har skickat in din tidrapport.

Hör av dig till oss om du har några frågor om hur du fyller i din tidrapport!

 

Anmäl konto för utbetalning

Ersättningen utbetalas via Swedbank men du väljer själv till vilken bank och konto du vill ha din ersättning utbetalad. Klicka här för att komma direkt till Swedbanks kontoanmälan.

Handläggningstid

Vi tittar på det du skickat in så fort som möjligt. Oftast hinner vi titta på det som inkommit inom ett par dagar. Hur lång tid det sedan tar innan vi kan ta beslut, beror på hur komplicerat ditt ärende är och om vi har fått in alla och korrekta uppgifter från dig och från din tidigare arbetsgivare.

Kontrollera alla uppgifter du skickar in till oss. Kontrollera även de intyg som din arbetsgivare fyller i för att se att allt stämmer och att alla uppgifter finns med.

När din arbetsgivare har skrivit ut ditt arbetsgivarintyg via www.arbetsgivarintyg.nu  ska du alltid kontrollera att det är rätt ifyllt innan du skickar in det till oss. Om du hittar något som inte stämmer, kontaktar du din arbetsgivare som ändrar uppgifterna och därefter skickar du sedan in intyget till oss.

Har du haft ett företag eller om du har ett företag, kommer vi att behöva uppgifter och intyg på detta företag. Om detta gäller dig, kan du kontakta oss för att få mer information om vad som gäller då du är registrerad i ett företag.

Du kan alltid höra av dig till oss och fråga om du är osäker på vad du ska skicka in.

Utbetalningsdagar

Utbetalningen är alltid på torsdagar.

Du fyller i din tidrapport (kassakort) för två veckor i taget. Dessa veckor måste ha passerat för att du ska kunna skicka in dem till oss. Du kan fylla i din tidrapport fram till och med måndag kväll för att få utbetalning på torsdagen i den veckan.

När vi får in din tidrapport skickar vi betalningen till Swedbank som gör betalningen på torsdagar.

Det betyder att du som arbetssökande tidigast kan få dina pengar på torsdagen i vecka tre.

Eftersom det är tidrapporten som är underlag för din utbetalning är det viktigt att du löpande skickar in tidrapporterna från det att du blir arbetssökande.

(Vid helgdagar gäller särskilda utbetalningsdagar. Se separat information om avvikande utbetalningsdagar vid helger.)